PEELING-ul CHIMIC
Reprezinta o tehnica neinvaziva (non-chirurgicala), care prin descuamarea si regenerarea tegumentului din straturile profunde asigura un aspect facial intinerit, o atenuare a imperfectiunilor fetei.
Peeling-ul chimic consta in aplicarea unuia sau mai multor agenti chimici exfolianti, care asigura distrugereacontrolata a straturilor superficiale, dupa care incepe procesul de vindecare prin regenerarea epidemului.
In functie de rezultatele urmarite se pot efectua peeling-uri cu profunzimi diferite, folosind solutii de concentratii diferite sau durata diferita de aplicare. Peeling-ul chimic se foloseste mai frecvent la nivelul fetei, gitului, decolteului si miinilor.
Peeling-urile superficiale se repeta la intervale de 1-4 saptamini, pina la obtinerea efectului dorit; peeling-urile medii se pot repeta dupa 6 saptamini, daca este necesar. Pentru mentinerea rezultatelor se pot efectua 1-2 sedinte de intretinere pe an. Agentii folositi pentru peeling-urile usoare sau medii sunt mai siguri si fara efecte adverse pe termen lung.
Indicatii:
- atenuarea efectelor negative ale expunerii la radiatiile solare (fotoimbatrinire);
- corectarea ridurilor fine;
- ameliorarea petelor tegumentare (melasma, pete hiperpigmentare postinflamatorii, pistrui, lentigo – pete de virsta);
- acnee vulgara, exces de sebum, pseudofoliculita;
- cicatrici superficiale (cicatrici postacneice);
- imbunatatirea aspectului si texturii pielii;
- peeling-ul superficial poate fi folosit pentru pregatirea pielii pentru un peeling profund.
Contraindicatii:
- Absolute:
- herpes active in zona care urmeaza a fi tratata;
- infectii acute bacteriene;
- eczema active (seboreica);
- cancere cutanate in araia tratata;
- interventii chirurgicale recente sau tratament cu radiofrecventa pe zona care urmeaza a fi tratata;
- sistem imunitar slabit;
- alergii la anumiti agenti chimici sau medicamente;
- sarcina, alaptare;
- antecedente familiale si personale de cicatrizare inestetica (cicatrici cheloide sau hipertrofice).
- Relative:
- sistem imunitar slabit;
- proceduti cosmetice sau estetice recente ( nu se aplica mai repede de 1-2 saptamani dupa injectarea toxinei botulinice si a fillerelor cutanate, 8 saptamani dupa tratamente laser, 1 saptamana pre si post epilare prin electroliza si 3 saptamani dupa epilare cu ceara);
- expuneri regulate/excesive la soare;
- mari fumatori.
Recomandari postpeeling
Dupa tratament este indicata o curatare si hidratare corespunzatoare, evitarea expunerii la ultraviolete precum si folosirea, indiferent de sezon, a unei creme cu factor de protectie ridicat – SPF peste 30 ( repetarea aplicarii dupa 2 ore) minim 6 saptamani ( 1-3 luni); evitarea folosirii de produse exfoliante sau iritante, crème cu acizi din fructe cateva zile dupa peeling.